Charter från Växjö till Aten

Jämför och boka resor från Växjö med ledande reseföretag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Aten Grekland, Europa

Historia
Nattliv
Romantiskt
Shopping
Storstad
Weekend

Antika Aten, vaggan till stora delar av vår kultur, liknar ingen annan stad och lämnar ingen oberörd. Här möts gammalt och nytt i en unik symbios.

Redan vid inflygningen till Aten ser du Akropolisklippan med Parthenontemplet trona högt över staden. Nedanför klippan breder staden ut sig i ett myller av trånga slingrande gamla gränder och bredare spikraka avenyer som förbinder stadens olika kvarter, helt olika till sin karaktär.
I skuggan av Akropolis vandrar du i Plaka, det äldsta av Atens centrum bland tavernor, barer, små butiker och många souvenirshopar. Stora delar av Plaka är bilfritt och enkelt att ta sig fram i.
I Syntagma, som är Atens moderna centrum, finns parlamentet och byggnader för flera statsfunktioner. Basarkvarteren i Monastiraki kretsar kring ett torg från 1800-talet. Här hittar du inte bara Atens antika marknad i ett myllrande affärsliv, utan även traditionella caféer, små barer och betydligt färre turister än i Plaka.
På kvällarna lever kvarteren kring stadsdelen Psyrri upp och ungdomar strömmar kring alla barer, nattklubbar och trendiga uteställen. För den som vill hitta exklusiv shopping ska du bege dig till Kolonaki, den rikaste stadsdelen i Aten. Här är kontrasterna skarpa mot Psyrri och Plaka även om tempot fortfarande är högt.
Utbudet av god mat och dryck är enormt i Aten och grekisk gästfrihet är ett slående drag på de flesta matställen. Njut i den grekiska ljumma natten av moussaka, souvlaki eller en härlig meze tillsammans med det traditionella retsinavinet och mjukt bröd med olivolja.

Parthenon, Akropolis
1 / 17
Foto: rolf_52
Aten - sockerbitsstaden
2 / 17
Foto: rolf_52
Plaka
3 / 17
Foto: rolf_52
amphitheater
4 / 17
Foto: cruzer
Utsikt över Aten
5 / 17
Foto: ingridhell
Apelsinförsäljning
6 / 17
Foto: mikaelh
Akropolis med vestalerna
7 / 17
Foto: esselde
OS-området
8 / 17
Foto: rolf_52
Den grekiska Agoran från Areopagen
9 / 17
Foto: johnnyand
Citron i Aten.
10 / 17
Foto: ingridhell
Akropolis
11 / 17
Foto: cereza
Erechtheion med kvinnostatyer...
12 / 17
Foto: ingridhell
Plaka
13 / 17
Foto: rolf_52
Akropolis i Aten
14 / 17
Foto: grekland
Gyros i Plaka
15 / 17
Foto: cingelsson
Zevstemplet
16 / 17
Foto: johnnyand
17 / 17
Foto: rave