Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Charter från Växjö till Rhodos

Jämför och boka resor från Växjö med ledande reseföretag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Rhodos Grekland, Europa

Rhodos har varit en favorit för många svenskar i flera decennier. Här kan du se vackra medeltida städer eller bara njuta av solen på någon av de många stränderna.
Det är ingen slump att Rhodos är ett så populärt resmål. Här finns ett av Greklands bästa klimat, mängder av arkeologiska ruiner, bra stränder och många vackra städer. Den största orten på ön är Rhodos stad som ligger på den norra spetsen. Här finns en liten strand men den stora sevärdheten är den muromgärdade gamla stan. När du går omkring här så går du på samma gator som riddarna från malteserorden gjorde under medeltiden. På museerna kan du läsa mer om stadens försvunna underverk – Kolossen av brons som stod i hamnen. De bästa sandstränderna finns på Rhodos östkust. Den största finns i badorten Faliraki där också de flesta hotellen finns. En bit söderut ligger orterna Kolymbia och Lindos, som båda har flera härliga stränder. Staden Lindos är också ett populärt resmål. De pittoreska vita husen ligger mycket vackert på sluttningen till ett berg med en imponerande borgruin. I slutet av maj varje år kan du se ett av naturens märkligaste fenomen på Rhodos. I Petaloudes-dalen samlas tusen och åter tusen fjärilar för att vila i de lummiga skogarna och vattenfallen. Alla fjärilarna är dessutom av samma art, sebraglansspinnare (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på västra Rhodos, ungefär 15 km från Rhodos stad.
4tim
Flygtid från Stockholm
1 / 21
Thinkstock
Kallithea
2 / 21
Foto: ingridhell
" Den vita byn "
3 / 21
Foto: bittan
4 / 21
Foto: inah
Rhodos stad.
5 / 21
Foto: rhodoskillen
Utsikt från en av portarna.
6 / 21
Foto: ingridhell
Blått hav
7 / 21
Foto: trisse52
"Mitt ställe"
8 / 21
Foto: ingridhell
Ett fönster i ringmuren.
9 / 21
Foto: rhodoskillen
Lediga bord
10 / 21
Foto: madi
Mittemot kyrkan.
11 / 21
Foto: gullsing
Lindos
12 / 21
Foto: ingridhell
Grekisk sallad
13 / 21
Foto: isa
Dags för siesta?
14 / 21
Foto: ingridhell
15 / 21
Foto: inah
16 / 21
Foto: travelfun
Vackra murar.
17 / 21
Foto: gullsing
Strandpromenad.
18 / 21
Foto: gullsing
Agios Nikolaos fortet...
19 / 21
Foto: ingridhell
20 / 21
Foto: rhodoskillen
Det fina badet och fästningen.
21 / 21
Foto: bengtar