Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Österrike, Island, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Nederländerna, Cypern, Finland, Slovakien, Malta och Slovenien. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Liechtenstein.


Från och med den 21 oktober hävs avrådan om resor till EU, ESS och Schengenområdet. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 15 november.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-10-07

Charter från Växjö till Teneriffa

Jämför och boka resor från Växjö med ledande reseföretag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Teneriffa Kanarieöarna, Europa

Barnvänligt
Golf
Nattliv
Natur
Sandstrand
Sol & bad
Den största av Kanarieöarna har inte bara härligt soligt väder under hela året. Här på Teneriffa finns också en av världens största vulkaner – Teide.
Det här är den största av Kanarieöarna och här finns mer än 67 kilometer med stränder. I söder består de oftast av fin sand men i norr är det ofta svart småsten. På norra Teneriffa finns staden Puerto de la Cruz som lockat turister sedan 1700-talet. På södra delen finns badorterna Playa de la Americas och Los Cristianos. Den mest dramatiska sevärdheten på ön är vulkanen Teide i mitten på ön. Via en kabinbana kan du ta dig nästan ända upp till den 3 718 meter höga snötäckta toppen. Bara någon mil från huvudstaden Santa Cruz finns några av Europas mest omdebatterade pyramider. De sex pyramiderna är byggda av lösa stenar och den högsta är 12 meter hög. Thor Heyerdahl menade att egyptierna skapade dem på vägen till Amerika. Andra menar att de är skapade av frimurare eller av lokala bönder.
6tim
Flygtid från Stockholm
black beach
1 / 18
Foto: agnelm
Fin sandstrand
2 / 18
Foto: karinlorvik
Fontänen
3 / 18
Foto: cofy
Utsikt över Los Gigantes
4 / 18
Foto: pen
Teide
5 / 18
Foto: beoj
6 / 18
Foto: camilla
Masca
7 / 18
Foto: karinlorvik
Vulkanen El Teide
8 / 18
Foto: pen
9 / 18
Foto: annna
Klippvägg
10 / 18
Foto: miss_travel
11 / 18
Foto: fredriik
12 / 18
Foto: travelfun
Anagabergen.
13 / 18
Foto: laplander
Teide nationalpark
14 / 18
Foto: beoj
Härligt!
15 / 18
Foto: laplander
16 / 18
Foto: camilla
mot toppen
17 / 18
Foto: agnelm
Kärlekspar
18 / 18
Foto: pen