Flygresor från Växjö till Sankt Petersburg

Jämför och boka flyg från Växjö med ledande flygbolag och resebyråer

Sankt Petersburg Ryssland

Mytomspunna Sankt Petersburg, juvelen i det stora ryska imperiet, har fascinerat folk i alla tider. Staden är vacker, blomstrande och bjuder in till spännande resor för alla som uppskattar storstadsliv.

Breda avenyer, stora ytor och vackra platser gör Sankt Petersburg till en ljus och öppen stad där det är lätt att ta sig runt. Besök det magnifika Vinterpalatset, som huserat tsarer och det ryska hovet under århundraden. I direkt förbindelse med Vinterpalatset ligger Eremitaget med några av världens största konstskatter, som bland annat innehåller Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens och Monet.
På kvällarna finns opera, teater och musik i stadens alla vackra operabyggnader och teatrar. För den som inte är lika förtjust i klassisk konst är nattlivet i Sankt Petersburg spännande. Klubbar, musik och nattöppna barer lockar festsugna lokalbor och turister och bjuder på häftiga, annorlunda upplevelser.
Sankt Petersburg är en stad som berör och kan besökas vid alla årstider. Med de slingrande kanalerna, floden som rinner genom stan och de stora öppna torgen och ytorna är staden en given sommarfavorit. Men vintertid när snön ligger tät och kylan biter i kinderna är belysningen, caféerna och de härliga inomhusmiljöerna minst lika lockande.

Church On Spilled Bloods
1 / 18
Foto: belars
Eremitaget
2 / 18
Foto: belars
Vy över Sankt Petersburg och Eremitaget
3 / 18
Foto: samwise
4 / 18
Foto: samwise
En helt vanlig förort
5 / 18
Foto: viator
Sommarpalatset i Pavlosk
6 / 18
Foto: samwise
Kakor på rad
7 / 18
Foto: evalena
8 / 18
Foto: samwise
Petrodovorets
9 / 18
Foto: treb
Isakskatedralen
10 / 18
Foto: ivan
Smolny Monastery/Convent
11 / 18
Foto: ivan
Fontanka
12 / 18
Foto: ivan
Uppståndelsekyrkan
13 / 18
Foto: josefinm
Tronsalen i Eremitaget.
14 / 18
Foto: ivan
Vy över staden.
15 / 18
Foto: ivan
16 / 18
Foto: trollebo
Väggskylt vid Hermitaget "OBS, katter!"
17 / 18
Foto: hackspett
Tsar Nicolaus I
18 / 18
Foto: ivan